Slanka Storytelling

Din egen berättelse!
Vi söker dig som har fått ny vikt, ny hälsa och ett nytt liv!  Genom din berättelse delar du med dig och inspirerar andra.

Berätta om din viktnedgång.
Tävlingen går ut på att du berättar om din viknedgång med Slanka. Behöver du hjälp med finslip av texten, kontakta susanna@slankaonline.se

Hälsovinster
Har du hälsomässiga vinster med din viktminskning får du gärna ha med referenser i din berättelse, såsom din läkare eller sköterska. Har du fått andra vinster som t ex att du kan springa eller dansa en hel kväll, så får du gärna ha referenser med även här. Det är också jätteroligt, men inget krav, att dokumentera med bilder.

Skicka in ett foto
Skicka in ett före-foto och ett efter-fot med så bra kvalitet som möjligt, tillsammans med din berättelse om din viktminskning och livsstilsförändring samt de vinster du nu gjort.

Skicka till susanna@slankaonline.se.
Du har tiden fram till 15 augusti 2014 på dig. De mest inspirerande och övertygande bidragen vinner. Vinsterna fördelas genom en jury bestående av representanter för Slanka Sverige AB. Du som vinner godkänner att Slanka får använda din text och bilder för inspiration i tidningar och på Internet. Även eventuell intervju från tidningar ingår.

Första pris
1 kvinna och 1 man. En härlig och spännande dag med din Slanka-coach.
• Ny frisyr
• Make up
• Nya kläder
• Fotografering
• Vinnarlunch
Dagen kommer att dokumenteras.

Andra pris
2 kvinnor och 2 män
4 st valfria askar Slanka per vinnare.
Värde ca 2000 kr.

Tredje pris
5 kvinnor och 5 män 
2 st valfria askar Slanka per vinnare.
Värde ca 1000 kr.

Alla som har gått ner i vikt och alla som håller på att gå ner i vikt med Slanka kan medverka. Män och kvinnor. Inte minst de som har behållit sin vikt över en längre tid.

Skicka in ditt bidrag till
susanna@slankaonline.se


Slanka Sverige AB förbehåller sig rätten att ändra tävlingens villkor och regler för att anpassa tävlingen till förändringar på marknaden. Slankas beslut i frågor rörande tävlingen är slutgiltigt och kan ej överklagas.

 

Förra årets vinnare

Slanka Storytelling, kategori Kvinna
Eva Hedsköld vann 1:a pris kategori Kvinna i tävlingen Slanka Storytelling. Eva minskade drygt 20 kg med Slanka och coachning av Anna Insulander, Slanka Kostrådgivning i Stockholm.

Jag vann 1:a pris Slanka Storytelling, kategori Kvinna
Vikten fortsatte lavinartat och det blev som en snöboll, jag rullade på och blev större och större. Sedan 27-års åldern har jag varit lite rund – men som mest vägde jag 93 kilo till mina 162 cm.

I början av juni 2012 fick jag se bilder på mig själv som jag inte gillade på något sätt. Det tillsammans med en tanke om att mina barn ska få behålla sin mamma länge gjorde att jag än en gång bestämde mig för att försöka gå ner i vikt. Genom åren har jag provat olika dieter. Gått ner ibland men alltid gått upp allt igen och lite till.

Efter en framgångsrik viktminskning med Slanka – minus 20 kilo inom ett års tid -  kan jag nuförtiden springa, ha kläder i storlek 38-40, leka med mina barn utan att flåsa, gå i trappor och backar, knäppa slalompjäxorna själv – och dessutom kunna andas under tiden.

Även att rida har jag provat igen och kommer upp på hästen utan att stå på en pall.

Det är så mycket nya och härliga saker som jag kan ta mig för efter viktminskningen! Det gick överförväntan lätt och det har gått bra att hålla vikten. Några kilo har jag kvar som jag vill ta, men det får bli när det blir. Min viktresa finns beskriven på Slankas hemsida under ”Före/Efter”.

Inte nog med att jag är överlycklig över viktminskningen. En dag i september ringer telefonen och det är Anita Fuchs från Slanka Sverige som meddelar att jag vunnit Storytelling tävlingen, kategori Kvinna. Förstår först inte riktigt vad hon säger. Efter ett tag går det sakta men säkert in.

Den 26:e september får jag åka upp till Stockholm och ”hämta hem” min vinst. Anna Insulander, min coach från Slanka Kostrådgivning, möter mig på stationen och vi tar tunnelbanan till Stockholmsstylisterna. Lena Villuame från Slanka Sverige kom också dit. Först får jag träffa frisören Numan som ljusar upp mitt hår och klipper en snygg page. Provar att klippa lugg, har provat förut men aldrig blivit riktigt nöjd. Blev riktigt snygg, men känner mig fortfarande mest bekväm med sidolugg.

När frisören är klar gör makeupartisen Verdo sitt jobb. Hon sätter på mig ansiktet med stort A. Jag blev hur snygg som helst, om jag får säga det själv. Efter det var det dags för fotografering. Stylingen är förevigad och jag är stolt och nöjd över resultatet. Efter drygt fem timmar med styling och fotografering blev det lunch på stan med Anna och Lena. Överraskningarna slutade inte där! Jag fick blommor och presentkort. Herregud vilken dag, snacka om kontrast till vanliga vardagen!

Sent på eftermiddagen tog jag tåget hem igen till Linköping och det var en väldigt nöjd och lycklig tjej/kvinna/tant som satt med ett leende på läpparna hela vägen hem. Leendet håller i sig än. Kan inte se mig mätt på bilderna som var skörden efter stylingen.

Jag är stolt över mig själv och min viktresa och vill tacka Anna för all hjälp och stöttning. Helt klart kommer jag fortsätta att använda mig av Anna och Slankas produkter. Tillbaka till livet som Barbamamma vill jag aldrig!

Eva Hedsköld, Linköping

Slanka Storytelling, kategori Man
Tomas Hallqvist tilldelades 1:a platsen i Slankas tävling kategori Man. Han tappade snabbt sin övervikt på 25 kg med hjälp av Slankas viktprogram och coachning från Lena Svedevall, Hälsobyrån i Östersund.

Tomas fick en makeover i ny kostym – vilken förvandling!

Jag vann 1:a pris Slanka Storytelling, kategori Man!
För mig föregicks beslutet att ”göra något” av ett besked om att jag hade på tok för högt blodtryck och att valet stod mellan medicinering eller att börja med att försöka gå ner i vikt för att se om det kunde ha någon effekt.
Lägg då till detta en flerårig negativ utveckling av vikt och rondör där jag kände mig allt mindre bekväm med mig själv och där personen i spegeln allt mindre överensstämde med min självbild såsom varande en ”80-kiloskille”.

Efter tre veckor hade jag sänkt mitt undertryck från 105 till 85!
Efter sju veckor hade jag gått från tresiffrigt på vågen till min mentala självbild 80 kg!!
Jag mår således bättre såväl fysiskt som psykiskt då allt fysiskt nu går lite lättare och självkänslan överensstämmer med min mentala självbild.

För mig har Slanka som produkt varit ett mycket bra hjälpmedel att ”kickstarta” en vändning i en destruktiv utveckling. ”Livet efter Slanka” kommer sedan att bli en fråga om karaktär och att bestämma sig. 
Bestämma mig för att inte äta mer än vad jag faktiskt förbränner på en dag. Bestämma mig för att äta bra mat i rätt mängd och att inte göra avkall på det. 
Karaktären är ju min egen kamp med/mot mig själv och klarar jag inte ens av att tävla mot mig själv och lyckas vinna, ja då vore det ju skräp!

Att jag sedan lyckades vinna Slankas Storytelling-tävling var ju en mycket välkommen och trevlig bonus av dietperioden!! 
Jag var verkligen i skriande behov av en ny och välsittande kostym efter att ha gått ner 20kg! Min förra kostym hängde som ett segel i stiltje och gav väl mer ett skrattretande än välklätt intryck så behovet var påtagligt.

Min prisutdelningsmorgon inleddes med en fika på ett av stadens kaféer tillsammans med den trevliga stylisten Annika, VY:Grafisk Design,  och Lena från Hälsobyrån i Östersund. 
Efter lite kaffe och ”lära-känna-snack” så styrde jag och Annika vår kosa mot MQ för utprovning av kostym. Där mötte även den sympatiske fotografen Lennart Jonasson upp för att föreviga ”förvandlingen”.

Jag upphör aldrig att förvånas över folk som jobbar i klädbutik och som utifrån sitt ögonmått kan plocka fram precis rätt storlek som passar på en gång! Vår ciceron på MQ var en dylik magiker som förkortade mitt lidande av klädtestande till ett minimum! Stort tack till Veronica  på MQ således!

Jag använder svart kostym tämligen frekvent och således kändes det jättebra att utifrån mina rader om Slanka kunna få en outfit som satt ”som en smäck” och som dessutom såg väldigt bra ut! 
För mig som har en årlig budget på kläder motsvarande ungefär en full tank på OK, kändes det givetvis väldigt lyxigt att få bli ekiperad på det här sättet!

Efter avklarade klädinköp styrde vårt lilla följe sedan färden mot Jazzköket för en välkomponerad och delikat lunch tillsammans med några av de övriga pristagarna i Slanka Storytelling samt Lena x 2 från, Hälsobyrån i Östersund och Slanka Sverige AB. 
Sammanfattningsvis en väldigt trevlig, guldkantad och, för mig, annorlunda förmiddag som lämnade en feel-good-känsla när jag sedan styrde kosan mot mitt kommunala värv. 

Det handlar om att bestämma sig! Slanka hjälpte mig med det första steget i en ny riktning…

Tomas Hallqvist – f.d. tjockis.