Frågor & Svar

Vi har samlat en massa frågor och svar här på en sida, så att du enkelt kan använda sökfunktionen i din webläsare. Hittar du inte den information du söker, kontakta Slanka Centrum.

Eventuella Biverkningar

HUVUDVÄRK och YRSEL
Maten vi äter består till stor del av vatten. När du går över från vanlig mat till Slankas VLCD-mat, bör du ersätta det förlorade vätskeintaget med att dricka extra mycket (3 liter/dag om du är på Maxi). Gör du det, undgår du problem med yrsel, huvudvärk, matthet, dåligt humör, torr hud, och slappa muskler.
Extra tillförsel av vätska gör det lättare för kroppen att göra sig av med slaggprodukter, som uppstår i samband med fettförbränning. Slanka är en näringsersättning i starkt koncentrerad form och extra tillförsel av vätska innebär också att de koncentrerade mineralerna späds ut till en nivå, som gör upptaget behagligare för kroppen.

HÅRD MAGE

Vad gör jag om jag blir förstoppad?
Stress, stillasittande arbete, te, för lite vatten, för lite motion mm kan påverka magen. Förstoppning är ett vanligt problem för människor som har ett stillasittande arbete och som stressar mycket.
Dricker du rekommenderad mängd vatten/dag? Rör gärna mer på dig, det är välgörande för mage och tarm.
Många får faktiskt igång magen genom att dricka ett glas varmt vatten!
Du kan också pröva att lägga en Samarin i varmt vatten.
En del mår bra av Frukt & Fibrer i tablettform. Ta en tablett Frukt & Fibrer 3:e kvällen på Maxi, om magen inte kommit igång, och svälj tillsammans med rikligt med vatten.
Du kan också använda Psylliumfröskal/Fiberhusk ca 1 matsked/shake 2 ggr/dag. (Blir inte bra i soppa.)
Visiblin och milda laxerande medel kan du använda tillfälligt om det är tvärstopp, fråga på Apoteket om det är så illa.
Torrborsta gärna hela kroppen, framförallt magen, medsols.

Tänk på att du inte har så mycket i tarmarna efter en tid under Slanka Maxi. Det är inte alltid nödvändigt med "dagliga toalettbesök". Du ska alltid må bra under din viktminskning! Om du inte mår bra, kontakta din återförsäljare.

ILLAMÅENDE och LÖS MAGE
Vissa människor tål inte koncentrationer av mineraler och vitaminer. Problemet försvinner genom att du dricker vatten före och efter din Slanka-måltid, som du intar långsamt. Hjälper inte det kan du dela på portionen och äta vid två tillfällen. Vid Maxi delar du alltså upp dina tre Slanka-måltider och äter vid sex tillfällen. I påse Slanka Shake/Soppa innehåller ca 1 dl pulver som du då delar i 2. Glöm inte att även halvera vattenmängden.

INSOMNIA
Ketonkropparna bidrar till att du känner dig pigg och behöver mindre sömn.

Ska jag inte ta Slanka sent på kvällen då?
Det viktiga är att du tar dina tre Slanka-måltider fördelat under dagen, det vill säga din vakna tid. Försök att hitta en rytm och ät frukost, lunch och middag vid bestämda tider under din viktminskning och efter.

HÅRAVFALL
En snabb viktminskning, stress, hormonella förändringar m m kan orsaka att man tappar håret. Det är inte produkten i sig som orsakar ditt håravfall utan själva förändringen i din livsstil. Vi rekommenderar dig, om du har kraftigt håravfall, att gå över till viktprogram Slanka Kombi och äta 3 Slanka och en vanlig måltid eller 2 Slanka plus 2 mindre måltider. När du återgår till att äta vanlig mat kommer ditt hår att växa tillbaka och vår erfarenhet är att håret oftast kommer tillbaka glansigare och fylligare än tidigare.

GALLSTEN
När man minskar snabbt i vikt kan en ökad risk för gallsten finnas. Kroppen utsöndrar kolesterol som omvandlas till kristaller och lagras i gallan. Det är dessa som ger upphov till gallsten. En övervikt i sig medför rockså risk för gallsten.

Vanliga frågor på Maxi.

Vad är ”ketos”?
Ketoner produceras när kroppen förbränner fett. Ketonfas uppnås vid intag av max 450-500 kcal och max 50 g kolhydrater. Den milda ketosen vid en viktminskning med Slanka är inte att jämföras med det sjukliga tillstånd som kan uppträda vid diabetes.

Vad händer vid ”ketos”?
Studier har visat att kroppen tar hjälp av ketonerna i förbränningen. Detta sparar muskelcellerna vid en viktminskning. Ketonerna ger dig dessutom ökad känsla av att bli pigg och dämpar hungerkänslorna. Detta upplever de flesta efter ca tre dygn.

Hur lång tid kan jag gå på Slanka Maxi?
Slanka som enda näring, Slanka Maxi, kan du äta så länge du är fullt frisk och överviktig och har fortlöpande kontakt med läkare eller din Slanka-coach. Att använda Slanka Kombi eller Slanka Balans, som ersättning för enstaka måltider eller näringstillskott, kan du göra så länge du vill.

Vad kan jag dricka under tiden med Slanka Maxi?
Vanligt vatten är det vi rekommenderar. Du kan dricka kaffe och te, gärna rött eller grönt te, utan socker och mjölk (sötningsmedel går bra), kolsyrat bordsvatten i måttlig mängd och även light-drycker i mindre mängd.

Kan jag smaksätta vattnet med citron eller gurka under tiden med Slanka Maxi?
Nej. Innehåller kolhydrater och du kan riskera att inte komma in i ketonfasen.

Kan jag äta frukt under Slanka Maxi?
Nej. Maxi innebär att du endast äter 3 Slanka-måltider och dricker 3 liter vatten per dag. Frukt innehåller kolhydrater (det gör även bröd, grönt eller godis mm). Äter du t ex frukt tar kroppen energi i första hand från kolhydraterna och sedan från fettet. Känner du att du måste äta något utöver dina Slanka-måltider är det bättre att du tar lite protein t ex räkor, kräftstjärtar, kyckling, tonfisk.
Att lägga till ska inte bli någon vana om du bestämt dig för Slanka Maxi – välj då istället Slanka Kombi. Observera än en gång att äter du något mer utöver dina 3 Slanka kan du riskera att gå ur ketonfasen. Viktminskningen fortsätter i långsammare takt.

Spelar det någon roll när på dagen jag äter min Slanka-måltid?
Nja. Välj att följa din vanliga rytm när det gäller frukost, lunch och middag. Du kan låta det gå 3-5 timmar mellan varje måltid.

Om jag "råkar äta något" – har jag förstört allt?
Inte alls. Du fortsätter i ner i vikt men du går ur ketosen och vågen kan visa några kilon upp eftersom kolhydraterna binder vattnet i kroppen. Fortsätt med Slanka Maxi så snart du kan om du så önskar. Skulle du "trilla dit" flera gånger rekommenderar vi att välja Slanka Kombi tills du är mer motiverad att köra Slanka Maxi.

Jag lider av blodsockerfall – hur gör jag bäst när jag väljer Slanka Maxi viktprogram?
Dela upp en portion till två tillfällen och blanda med hälften mängd vatten. Du delar alltså upp en Slanka-måltid och låter det gå ca två timmar emellan varje mål. Dina tre Slanka-måltider äter du alltså vid sex tillfällen.

Jag fryser!
Det är positivt! När man är i fettförbränning så fryser vi oftast. Och i synnerhet inträffar detta när du väljer Slanka Maxi. Klä på dig varma, sköna kläder. Rör dig mycket och drick varmt. Ta gärna på dig varma sockor när du kryper till sängs.

Jag har mens – vad händer då?
Oftast stannar viktminskningen tillfälligt upp. Vågen kan visa 2 kilo mer och du känner dig svullen. Detta beror bl a på att kroppen samlar på sig vätska. Håll ut och fokusera på att du gör en förändring i din livsstil. Väg dig aldrig oftare än en gång i veckan. Vattnet försvinner snart igen. Mät dig! 

Jag vill bli av med 3 kg på mina lår? Men inget på brösten. Hur gör jag?
Punktförbränning är inte möjlig. Fettet som förbränns när vi tränar kommer huvudsakligen från fettväven. Vi kan inte själva påverka VAR på kroppen fettet förbränns. 

Varför får jag så dålig andedräkt?
Ett av ämnena i ketonkropparna är aceton och kan ge den dåliga andedräkten. Borsta tänderna ofta och använd munvatten, t ex SB12.

Kan jag gå på Slanka Maxi måndag till fredag och äta lite extra på helgen?
Så fort du stoppar något mer i munnen utöver dina tre Slanka-måltider går du ur ketonfasen. Hungerkänslorna kommer. Du gör det jobbigare för dig själv. Det tar upp till tre dagar att komma in i ketonfasen igen.

Varför är Slanka Maxi så bra?
Du bryter dina ovanor. Du får chansen till en snabb viktminskning och du får kicken att fortsätta. Det kan vara värt några fjuttiga veckor av ditt liv att bli av med flera extrakilon och få en annan attityd till din mathållning. Viktminskning innebär att vi ändrar våra matvanor. Livet ut. Se det som början på ditt nya, lätta sätt att äta och leva.

Jag har bestämt mig för Slanka Maxi och vill tugga på något. Vad ska jag välja?
Du kan inte välja någon mat när du väljer Slanka Maxi. Det enda du kan ta är 2 -3 räkor eller motsvarande mängd kött/fågel – Obs! Bara tillfälligt och i undantagsfall.
Fisk/skaldjur/fågel/kött innehåller inga kolhydrater. Och i en så här liten mängd kan du ligga kvar i ketonfas.

Kan jag äta Slanka måltidsbit när jag valt Slanka Maxi?
Nej. Slanka Måltidsbit innehåller för mycket kolhydrater och du kommer inte in i ketonfas.

Bör man ha uppehåll och äta vanlig mat efter en viss tid med Slanka Maxi?
Nej. Efter Slanka Maxi rekommenderar vi att du första dagen lägger till 100 g fisk/skaldjur/fågel/kött, andra dagen ökar du på med lite grönsaker, gärna förvällda. Därefter går du över till att fortsätta äta tre Slanka-måltider och lägger till en måltid samt eventuellt ett litet mellanmål, dagsintag totalt ca 1.000 kcal. Du äter dina tre Slanka-måltider för att vara säker på att det är fettet som förbränns och inte muskelmassan och att du får i dig all näring kroppen behöver. Nu får du tillfälle att träna upp din kontroll. Håll dig till ca 400 kcal i extra intag (utöver dina 3 Slanka-måltider). Så här kan du göra tills du nått din trivselvikt.
Se övergång från Slanka Maxi.

Hur trappar jag bäst upp efteråt?
Det är viktigt att trappa upp efter Slanka Maxi enligt våra anvisningar, se upptrappning.
Du äter dina tre Slanka-måltider för att vara säker på att det är fettet som förbränns och inte muskelmassan och att du får i dig all näring kroppen behöver. Trappar du inte upp så här är risken stor att du går upp flera kilon på en gång. Det är bl a vattnet som kommer tillbaka och det är inte roligt att ställa sig på vågen och ha gått upp flera kilon.

Så här kan du göra tills du nått din trivselvikt. Därefter ersätter du valfritt antal måltider med Slanka och kombinerar med tallriksmodellen under en tid. Se Slanka Viktprogram.

För att säkra näringsbalansen bör du äta totalt ca 1200 kcal/dag.

För att hålla vikten och förebygga övervikt rekommenderar vi att du låter Slanka-måltiderna bli ett naturligt inslag i din mathållning och byter ut 5-10 måltider/mellanmål per vecka med Slanka. Ät enligt tallriksmodellen.

Ungefär hur mycket extra kolhydrater kan jag ta extra under Slanka Maxi?
Inga.

Ungefär hur mycket extra protein kan jag ta under Slanka Maxi viktprogram?
Helst inga.

Kan jag tugga sockerfria tuggummi eller äta sockerfria tabletter under Slanka Maxi?
Nej. De innehåller både kalorier och kolhydrater. Du riskerar att inte komma in i ketonfas. Xylitol utvinns från björksocker, som är en kolhydrat. Borsta tänderna ofta. Vi rekommenderar Slankas Minttabletter och Cool Caps som ger dig en fräsch andedräkt. De flesta kan använda dessa under Slanka Maxi utan att bryta ketosen.

Jag ska på fest på lördag. Hur ska jag göra?
Så trevligt! Det är bara du själv som kan avgöra om du vill fortsätta med Slanka Maxi. Vill du vara med på festen och äta och dricka föreslår vi att du äter mer av fisk, kött och skaldjur än något annat och är mycket försiktig med alkohol.
Ingenting farligt händer. Du går ur ketonfasen och kan känna dig mer hungrig. Låt bli att väga dig (vattnet kommer tillbaka och du kan gå upp ca 2 kg). Njut av maten och festen och bestäm dig för att gå tillbaka till Slanka Maxi så snart du kan.
Byt spår helt enkelt.

Jag var på fest i torsdags och åt bara lite och drack ett glas vin. Har jag förstört allt nu?
Inte alls. Du förstör ingenting. Du går bara ur ketonfasen och kan känna dig mer hungrig. Du kan märka på vågen att den sticker iväg upp eftersom vattnet kommer tillbaka i kroppen så fort du äter något utöver dina 3 Slanka-måltider. Ingenting farligt händer det är bara takten på viktminskningen som ändras. Vill du gå tillbaka till Slanka Maxi fortsätter du som du gjorde tidigare. Det kommer att ta 2-3 dagar innan du kommer in i ketonfasen igen och vattnet åter försvinner från reservlagren. Ett råd: väg dig inte oftare än en gång i veckan, samma dag och samma tidpunkt och helst på morgonen, nykissad och naken.

Kan jag träna under Slanka Maxi?
Träning kan delas in i låg- respektive högintensiv träning:

Låg = hjärtat ansträngs en del, men endast under korta intervaller.
Exempel när du styrketränar, spelar tennis, promenerar m m.
Lågintensiv träning kan i stort sett alla utföra på Slanka Maxi. Det är mer kroppshyddan som avgör. Ökat vätskeintag är viktigt.

Hög = hjärtat ansträngs mer frekvent:
Exempel vid spinning, aerobic, hård löpning m m.
Högintensiv träning är mer känsligt. Vid spinning etc bör man ta en extra Slanka-måltid och dela upp och äta en halv måltid minst 30 minuter innan träning och resterande halva efter träningen för återhämtning. Välj det av våra viktprogram som passar just dig.

Hur snabbt efter förlossningen kan jag gå på Slanka Maxi?
Efter en förlossning måste kroppen få återhämta sig under tre månader innan man börjar på Slanka Maxi. Om du ammar ska du vänta tills amningsperioden är över.

Slankas måltider

Hur får jag min Slanka-milkshake absolut bäst?
Slanka löser sig enkelt i vår shaker. Blanda påsens innehåll med ca 2,5 – 3 dl kallt vatten, eller mer om du önskar.
Tips: Kall milkshake:gott med några isbitar i!
Vill du ha den varm: Skaka alltid med kallt vatten i Slankas shaker och värm sedan i mikro till max 60 grader. Drick/ät inom ca 10 minuter.
Fluffigt blir det om du använder stavmixer eller en blender istället.
Vill du ha en glassliknande milkshake, kör du den med is i en blender.
OBS! Skaka aldrig i shaker med varmt vatten (övertryck)! 

Hur gör jag soppan?
Blanda påsens innehåll med ca 2,5-3 dl kallt vatten i en Slanka-shaker. Skaka utan gallret. Värm i mikro till max 60°. Låt soppan dra ett par minuter, så grönsakerna och kycklingbitarna blir mjuka innan du äter den. Ät soppan inom ca 10 minuter. Skaka inte med varmt vatten (övertryck).
Vill du ha en riktigt krämig slät soppa, kör du den i en blender eller mixar med stavmixer.

Slanka Laktos- och glutenfria sortiment blandas med rekommenderad mängd vätska.
Vi rekommenderar Slanka Kokosolja dagligen – Maxi: 2 tsk/dag, Kombi: 2 msk/dag, Balans: 2-3 msk/dag och 5:2: 2-3 msk/under 5-dagarna . (Blanda i innan du tillsätter is.)

Kan jag spara in och bara ta två Slanka-måltider och en vanlig måltid när jag väljer Kombi?
Risken är att du får för lite näring i dig. Vi rekommenderar att du tar dina tre Slanka-måltider och lägger till en mindre måltid. Genom att göra så mår du bra, känner mindre sug och minskar risken att du överäter eller att du får i dig för lite näring, när du väl lägger till din måltid. Och du slipper slå knut på dig själv.

Spelar det någon roll när på dagen jag äter min Slanka-mat?
Nej, egentligen inte. Välj att följa din vanliga rytm när det gäller frukost, lunch och middag. Ett förslag när du väljer Maxi är att förskjuta måltiderna någon timme eftersom suget ofta är som jobbigast på kvällarna. 

Vilket är bäst att äta – förutom Slanka – kolhydrater eller proteiner?
Proteiner. Och grönsaker (långsamma kolhydrater).
Varför?
Kolhydraterna är lättast för kroppen att förbränna. Kolhydraterna förbränns först. Det är en förklaring till att idrottskvinnor och män laddar upp med pasta innan de t ex ska springa maraton.
Lägger du till mer proteiner fortsätter kroppen att förbränna fett!
Exempel: Tillsätter du en frukt, kommer kroppen att först förbruka den energin och sedan fortsätta att förbränna fett. Det är alltså bättre att du lägger till protein, t ex en härlig biff, en god fiskbit, räkor eller omelett på två ägg, vatten och kräftstjärtar.
Dessutom kan du få väldiga hungerskänslor om ketonfasen bryts hastigt. Det gör den om du äter kolhydrater.

Hur många points är en Slanka-måltid?
En Slanka-milkshake eller en Slanka-soppa motsvarar ca 4 points. En Slanka måltidsbit motsvarar ca 6 points.

Vem kan använda Slanka?

Passar Slanka dig?
Du behöver vara fullt frisk för att köra Slanka Maxi (3 Slanka per dag som enda näring). Vissa sjukdomar kan kräva att du ska välja Kombi istället, så är du inte fullt frisk är det viktigt att du väljer Kombi eller rådfrågar din återförsäljare.

Att ersätta någon eller några måltider per dag eller välja programmet Slanka KOMBI kan de flesta göra.

Samråd alltid med läkare om du har:
Diabetes typ 1, ätstörningar, hjärt- och kärlsjukdomar, nedsatt njur- eller leverfunktion, gikt.
Om du medicinerar, eller är under 18 år eller över 70 år bör du inte använda Slanka Maxi utan att samråda med din läkare.
Nyopererade personer samt gravida och ammande kvinnor ska inte använda Slanka Maxi alls.

Jag går på LCHF, kan jag använda Slanka istället för en LCHF-måltid?
Ja, det går fint. Du får i dig bra näring! En portion Slanka innehåller 1/3 av dagintaget av all den näring din kropp behöver – men få kalorier, ca 170 kcal/måltid.

Jag går på GI, kan jag använda Slanka istället för en GI-måltid?
Ja, det går fint. Du får i dig bra näring! En portion Slanka innehåller 1/3 av dagintaget av all den näring din kropp behöver – men få kalorier, ca 170 kcal/måltid.

Jag är laktosintolerant, kan jag använda Slanka?
Ja, Slanka erbjuder ett laktos- och glutenfritt sortiment: shakes, soppor och gröt. Blanda med 3 dl vatten.
Flera av våra kunder som är laktosintoleranta kan använda Slankas bassortiment också. Pröva själv hur just du mår. Om överkänsligheten inte är så uttalad kan du testa några måltider innan du börjar en längre period på Slanka Maxi.
En annan möjlighet kan vara att dela upp måltiden till två tillfällen och dricka/äta den med ½ timme emellan samt dricka extra mycket vatten.
Ännu en möjlighet är att använda t ex Lactrase-tabletter före intag av en måltid som innehåller laktos.

Jag är allergisk mot gluten, kan jag använda Slanka?
Ja, det går utmärkt att använda både våra soppor och milkshakes, dvs VLCD-produkterna. Slanka Måltidsbitar är glutenfria, inget gluten är tillsatt i produkten. Måltidsbiten innehåller havrefiber som är specialhavre. Specialhavre får/kan användas i glutenfria produkter och det är detta som Slankas produkter innehåller.

Kan personer med diabetes använda Slanka?
Personer med diabetes typ 2 kan använda Slanka Maxi, Slanka Kombi och Slanka Balans.
Personer som har diabetes typ 1 ska kontakta sin läkare.

Livsstils-förändring

Kan motion påverka fettförbränningen i positiv riktning?
Ja, muskelmassan är kaloribrännaren i kroppen. Kroppen förbränner en blandning av kolhydrater och fett. Lågintensiv motionering ökar förbränningen av kolhydrater och fett.

Gör verkligen vardagsmotion någon skillnad?
Stor skillnad! Motion är en färskvara. Motion ökar energiomsättningen och förbränningen av kalorier. Motion reglerar hungerkänslan. Du får en jämnare blodsockernivå och du kan lättare känna skillnad på verklig hunger och hunger som har sitt ursprung i psykiska behov. Motion hjälper också till att sänka blodtrycket och kolesterolnivån.
Vi bygger upp större muskelmassa, får lägre blodtryck, bättre ämnesomsättning, kanske sänkt blodsocker och blodfett. Har vi en rörlig livsstil så har vi generellt en högre energiomsättning, dygnet runt, inte bara när vi är ute och joggar.
Slankas experter rekommenderar att du ger dig ut på minst 35 minuters promenad varje dag.

Ska jag äta något speciellt före eller efter träningen?
Vanligt vatten är det bästa. Det är viktigt att vara i vätskebalans. Näringen får du genom dina 3 Slanka-måltider som möjliggör att fettet förbränns och musklerna sparas. Tillför du mer energi motverkar du förbränningen av lagrad energi (fettet) i kroppen.

Dra ner något på tempot under Slanka Maxi och glöm inte att du alltid ska må bra under din viktminskning!

På trappmaskinen på gymmet står det att jag har förbränt 420 kcal. Hur kan jag vara säker på att det stämmer?
Många olika faktorer spelar in när det gäller fettförbränning. Arvsanlag, kön, ålder, längd, vikt, rörelsemönster, hormoner som spelar spratt, hur mycket vatten vi dricker, vilken mat vi äter mm. Man kan aldrig säga exakt. Konditionsmaskiner (även stegmätare, motionscykel osv) har ett generellt snitt så ta uppgifterna med en nypa salt.

1 g fett är 9 kcal. Det är skillnad på fett som man äter och fett som man har i kroppen. Vill du gå ner 1 kg är det ca 7.000 kcal som du måste förbränna (lite vatten är bundet i fettväven). Det motsvarar ungefär en rask promenad 60 minuter per dag under en månad beroende på dina egna förutsättningar.

Påverkas ämnes-omsättningen när jag äter lågkaloridieter?
Senaste forskning visar att ämnesomsättningen följer med viktminskningen respektive viktökningen. Tidigare trodde man att ämnesomsättningen påverkades av lågkaloridieter.

Förlorar jag muskelmassa när jag använder Slanka Maxi?
Slanka är sammansatt så att det är fettet som förbränns och inte muskelmassan (VLCD-produkt).

Är Slanka godkänt?
Ja, Slanka uppfyller Livsmedelsverkets krav på VLCD (livsmedel med mycket lågt energiinnehåll för viktminskning) och är godkänt som enda näring, dvs du kan äta bara Slanka (3 måltider per dag).

Kan viktminskning hjälpa mot högt blodtryck?
Ja! Personer med övervikt har oftast dubbelt så hög risk att få högt blodtryck. Detta är den viktigaste riskfaktorn för utvecklingen av allvarliga hjärtsjukdomar. Att minska i vikt är det första steget i behandlingen av patienter med för högt blodtryck och övervikt. Det kan räcka att reducera nuvarande vikt med endast 10-20%. Detta räcker för många patienter som då t o m kan sluta med sina blodtrycksmediciner, eller ta lägre doser.

Hur viktigt är det egentligen att räkna kalorier?
Det är alltid intaget av kalorier som är avgörande för din viktminskning. Det vill säga intaget av kalorier i förhållande till ”uttaget av kalorier” (= energi du förbrukar). Du gör alltså en stor vinst att lära dig vad din mat innehåller. Just när du är på Slanka Maxi behöver du inte räkna kalorier.

Är det farligt att gå upp och ned i vikt?
Nej. Jojo-bantning är oftast ett tecken på att vi har ett felaktigt ätmönster eftersom vi gång på gång, efter att vi nått vår målvikt, faller tillbaka i våra gamla ovanor. 

Senaste undersökningarna visar att det är farligare att ligga kvar på sin höga vikt än att gå upp och ner i vikt. Övervikt är i sig själv en stor hälsorisk.

Måste jag fortsätta att äta på ett annorlunda sätt även efter att jag har gått ner i vikt?
Du har nu gjort en förändring i din livsstil och tränat in nya vanor både vad gäller mat- och levnadsvanor. För att uppnå en varaktig viktminskning kan du inte återgå till dina gamla ovanor. Din nya livsstil ska vara livet ut. Så fort du äter fler kalorier än din kropp behöver går du upp i vikt.

Håll dig till tallriksmodellen, ta inte om av maten. Fortsätt att välja bort föda som innehåller vitt socker, vitt mjöl och vitt ris. Glöm inte att lägga in mer fysisk aktivitet mm. Hitta en rytm och form som passar just dig. Ett enkelt sätt för att balansera veckans totala kaloriintag är att ersätta 5-10 måltider/mellanmål per vecka med Slanka-måltider.

Är det tillåtet att ha med sig Slanka i handbagaget när man ska ut och flyga?
Ja, det går alldeles utmärkt.att ta med påsar med Skankas shake/soppa/gröt i både handbagage och incheckat bagage. Ska du till ngt land som har mycket rigorösa kontroller, ta med dina produkter i orginallåda för säkerhets skull, så att näringsinnehållet deklareras ordentligt.