Man kan behöva lite Tips & Trix under viktminskningsresans gång.
Har du det jobbigt får du gärna höra av dig till oss. Ta hjälp av de som står dig nära, gå med i ett forum eller maila oss!

Variera din Slanka

Slankas soppor, shakes och gröt är jättegoda som de är, men de går också att variera.
Vill du variera kan du smaksätta som du vill. Kanske hittar du din favorit i listan nedan. För dig som väljer Slanka Maxi, dvs endast äter tre portioner Slanka per dag, vatten och eventuellt kaffe eller te, gäller de smakvarianter som är märkta med **.

TIPS! Mixa Laktos- och glutenfria shakes och soppor (3 dl vatten) med en elektrisk stavmixer eller i en blender och lägg lite Slanka Kokosolja då blir de extra tjocka och fina.

Jill och Susanna experimenterar

SLANKA CHOKLAD





Kall lyxig choklad**
Mixa med isbitar och lite kallt vatten i en elektrisk mixereller blender för att få extra fluffigt. Smakar som chokladglass eller chokladmousse. Ät gärna med lång sked eller tjockt sugrör. Mixa med Slanka Kokosolja innan du lägger i isen.

Chili choklad **
Mixa med kallt vatten och chilipulver, eller färsk, i den styrka du gillar. Mixa gärna med isbitar. Ät med en lång sked. Glöm inte att lägga i Slanka Kokosolja.

Varm choklad **
Tillaga din Slanka med vatten. Värm ej över 60° . Smaken påminner om O’boy.

Choklad rom **
Droppa några droppar rom eller arrak-essens i den färdiga drinken. Servera varm eller kall.

Mocca choklad **
Blanda Slanka-milkshake med espressokaffe eller 3 dl vatten + frystorkat espressokaffe.

Choklad mousse med turkisk yoghurt
Mixa Slanka med isbitar och 1,5-2 dl kallt vatten. Den ska bli tjock. Servera med en klick turkisk yoghurt på toppen. Pröva även med en klick keso.


Apelsin choklad
Blanda till en Slanka-milkshake och tillsätt pressad apelsinsaft och lite rivet skal. Den är god både kall eller varm.

Hallon choklad
Mixa hallon med Slanka Choklad och tillsätt vatten och is. Toppa med några hela hallon. Ät med lång sked eller med tjockt sugrör. Mixa med Slanka Kokosolja innan du lägger i isen.

SLANKA JORDGUBB




Läskdrink **
Tillaga din Slanka-milkshake med ca 1 dl vatten. Fyll på med ca 2,5 dl kolsyrat vatten och is.. Rör om försiktigt och drick med sugrör.

Lyxig drink
Mixa Slanka med frusna bär och frukter t ex mango, persika, jordgubbar, hallon etc. Tillsätt vatten.

SLANKA CAPPUCCINO





Frappé**
Mixa kallt vatten och Slanka Cappuccino samt Slanka Kokosolja i en elektrisk mixer för att få extra fluffigt. Tillsätt några isbitar. Smakar som en kall frappédrink. Ät gärna med lång sked eller tjockt sugrör.

Kaffedrink **
Mixa Slanka Cappucino med kallt eller varmt kaffe. Missa inte att mixa med Slanka Kokosolja.

Romdrink **
Tillaga din Slanka Cappuccino enligt anvisningar med vatten. Tillsätt några droppar rom-essans, finns att köpa i välsorterade butiker.

Festdrink**
Tillred Slanka Cappuccino enligt anvisningar med varmt eller kallt vatten, droppa i lite amaretto-essens, finns i välsorterade butiker.

GRÖNSAKS-
SOPPA






God som den är men roligt att variera:
Saffran och räkor, crabfishpinnar, kokt vit fisk, krabba på burk [gronsak_s]
Spenat och musslor
Kokt broccoli och lite ädelost
Kokt eller stekt fänkål, blomkål, brysselkål…
En klick “fuskioli” passar till allt (kesella, matlagningsyoghurt/lätt crème fraiche och fettfri eller lättmajonnäs samt vitlök)
Stekt eller grillad paprika, purjulök, squash…
Bönor och linser av alla slag
Wokgrönsaker
Hårdkokt ägg och hackad spenat
Dill och andra – helst färska – örtkryddor
Svamp, fräst i lite matfett
Lax, alla varianter
Lite knaperstekt bacon
Riven färsk ingefära piffar upp sopporna och ger lite Thai-karaktär (pröva även med ingefära i våra milkshakes).

SLANKA VANILJ





Kall vanilj **
Blanda med lite is och kallt vatten. Mixa med Slanka Kokosolja innan du lägger i isen.

Varm vanilj **
Tillaga Slanka med varmt vatten. Eller mikra, ej över 60°. Glöm inte blanda i Slanka Kokosolja.

Päron-vanilj **
Blanda med lite is och kallt vatten samt några droppar Päron Bordsarom. Mums!

Ananas vanilj
Mixa Slanka med frysta ananasbitar och 2,5-3 dl vatten. Ät med lång sked eller tjockt sugrör.

Vanilj choklad
Blanda 1 tsk rent kakaopulver med en påse vanilj. Tillsätt vatten. Drick varm eller kall.

Orientalisk vanilj **
Tillaga Slanka vanilj med vatten som vanligt och krydda sedan med ingefära.

Kanelbulle/äpplekaka**
Mixa vaniljshake som vanligt, ha i kanel eller kardemumma. Variera – pröva den varm eller kall, det ger helt olika smak.

Toffé vanilj**
Byt ut vattnet mot färdigt kaffe. Eller shaka vaniljen med frystorkat kaffe. Drick kall eller varm.

Saffran-vanilj** 
Tillaga Slanka vanilj enligt anvisningar, tillsätt lite saffran och mixa i en blender. Spännande dryck varm som kall.

Pepparkaka**
Tillaga din Slanka vanilj enligt anvisningar, tillsätt krossad is och lite sockerfri färdig pepparkakskrydda och kör i en blender.

Lyxig drink 
Mixa Slanka med frukt och bär som du gillar. Tillsätt vatten och is.

KYCKLING- OCH GRÖNSAKS-
SOPPA




Kryddad soppa ** 
Krydda soppan med curry, vitlök, gräslök eller citronpeppar. Ett stänk tabasco eller en knivsudd fransk senap ger spännande smak. Cayennepeppar eller chili är också gott. 
Och blanda i lite Slanka Kokosolja i alla dina soppor.

Blandad soppa**
Mixa en påsa kycklingsoppa med en påse grönsakssoppa, blanda och gör två blandsoppor! (En påse innehåller ca 1 dl mix.
 
Lyxig soppa/gryta på KOMBI:
Räkor, crabfishpinnar, purjolöksringar och sparrisbitar i grönsakssoppan är smaskigt.
Lax skurna i kuber och haricots verts i grönsakssoppan ger en god fisksoppa.
Strimlad kassler med skivade champinjoner i grönsakssoppan är jättegott.
Vill du ha en Potatis- och purjolöksoppa lägger du i potatisskivor och purjolök i grönsakssoppan.
Vill du ha en Tomatsoppa, lägger du i tomater på burk i grönsakssoppan. Välj gärna hela tomater och klipp sönder med sax. Krydda med lite tabasco.
Spenat och musslor i grönsakssoppan blir gott.
Kycklingbitar med ärtor och sparris i kycklingsoppan smakar bra.
Låt lite keso smälta ner i soppan. Blir lite extra.
Lite pasta, typ fjärilsvingar eller snäckor, är en annan variant. Tillsammans med stavar av squash, purjolök och morötter. Gärna med en tomat skuren i tärningar. Passar alla sopporna.
Frysta thailändska wokgrönsaker med lime är gott i både grönsaks- och kycklingsoppan.

Frys gärna in i små paket när du har rester kvar från middagen. Sedan kan du enkelt få en mustig Slanka-gryta med sopporna som bas. Ett utmärkt sätt att klara sin viktminskning. Låt fantasin flöda och tipsa oss gärna när du hittar andra smakvarianter!

SLANKA CITRUS OCH APELSIN-
CHOKLAD



Kall**
Laktos- och glutenfria shakes blir extra tjocka, fluffiga och goda i en elektrisk mixer. Mixa kallt vatten och Slanka Citrus eller ApelsinChoklad samt Slanka Kokosolja. Tillsätt några isbitar på slutet. Ät gärna med lång sked eller tjockt sugrör.

Går du inte på Maxi kan du förstärka din shake med fint skurna apelsiner, mango eller extra bär. Det är roligt att experimentera fram sin egen smak.

Varm**
En del gillar de här lite ljumma. Pröva själv! Kolla gärna tips som finns för Slanka Bassrotiment, där kan du säkert hitta något att pröva som passar just dig.

SLANKA  
​TOMAT OCH
CHAMPINJON



Varm**
Att äta sopporna varma gillar de flesta. Mixa kallt vatten och Slanka Champinjon eller Tomat samt Slanka Kokosolja i en elektrisk mixer för att få extra gott.

Går du inte på Maxi kan du förstärka din soppa med mycket gott och få en ny soppa varje dag. [Tomat_s]

TOMAT – med basilika, räkor, parmesan, keso, fetaost i kuber, en klick turkisk yoghurt, tabasco, färsk chili, vitlök, massor med persilja. Pröva!

CHAMPINJON – förstärk med din egenplockade svamp, en klick keso eller turkisk  [Chanpinjon_s] yoghurt, skuren kassler, klippt rökt skinka, vitlökspulver, persilja, oregano m m. Låt fantasin flöda och använd gärna rester i kylskåpet också.

Pröva gärna några tips som passar just dig och som du finner under Slanka Bassortiment Kyckling- och Grönsakssoppa.

KYCKLING-SOPPA





En härlig smak som den är, men kul att göra olika:
Kyckling [kyckling_s]
Svamp fräst i lite matfett
Stekt eller grillad paprika, purjulök, squash…
Lite knaperstek bacon
Bönor och linser av alla slag
Wokgrönsaker
Kyckling- eller kalkonkorv med olika styrkor och smaker
Kycklingrester

GRÖT






Gröt med bär och frukt 
Så här gör du gröten bäst: Häll påsens innehåll i en djup tallrik. Tillsätt 1 dl varmt vatten. Rör om med en sked så gröten blandar sig, pressa mot tallriksväggen. Några bitar är äpple, så de kan du inte lösa upp. Ställ in i mikro 1 min, medelhög effekt. Rör om igen och vill du ha lite lösare konsistens kan du röra i lite mer varmt vatten. Tillsätt ca 1 tsk Slanka Kokosolja. Smörsmaken ger extra god smak!

Vill du ha lite extra: Lägg en klick turkisk yoghurt och färska eller tinade frusna hallon. Jättegott att variera med färska bär och frukter som vinbär, granatäpple, krusbär, skivad banan, extra äppelbitar och kanel m m. 
Och du kan alltid köpa bär och ha i frysen. Pröva tärnad mango eller ananas. Eller varför inte lingon, björnbär, blåbär osv.

Gröten passar lika fint till frukost som en efterrätt när suget känns lite extra starkt. Eller som ett mellanmål.

Du äter Gröt som den är utan något till, när du går på Maxi. **
Kanel och kardemumma och andra kryddor kan du gärna krydda din gröt med